Индонезийската авиокомпания Lion Air, чийто самолет от Джакарта за Панкалпинганг се

...
Индонезийската авиокомпания Lion Air, чийто самолет от Джакарта за Панкалпинганг се
Коментари Харесай

Авиоексперт: Lion Air са в черния списък, имат проблем със сигурността. Набират персонал на кило

Индонезийската самолетна компания Lion Air, чийто аероплан от Джакарта за Панкалпинганг се разруши тази нощ със 188 души на борда има сериозен проблем със сигурността. Това съобщи пред OFFNews известният експерт по авиационна сигурност Ангел Борисов.

Според него сега частната компания е в интервал на агресия, подбива цените, купува доста нови самолети, само че в това време изпитва изострен дефицит от дипломиран личен състав.

" Наемат водачи на кг и действително нямат опитни фрагменти, както постоянно се случва с нискотарифни превозвачи. Това въздейства върху сигурността. Фактът, че през 2016 година Европейската комисия е присъединила тази самолетна компания в черния лист на фирмите, които нямат право да летят до Европейски Съюз, е задоволително сладкодумен ", безапелационен е Борисов.

Според него е доста показателно, че различен Боинг-737 на тази самолетна компания е аварирал на остров Бали през април 2013 година.

" Тогава всичките 108 души на борда оцеляха, само че при случая водачът просто не уцели пистата, което недвусмислено значи неприятна подготовка на екипажа ", безапелационен е авиоекспертът.

Според Ангел Борисов най-вероятната причина за злополуката с индонезийския аероплан е пожар в моторите и неовладян теч на гориво. Той изключва версията да се е стигнало до детонация във въздуха, защото тогава би имало парчета от самолета, до момента в който досега са открити единствено леки детайли от бордовото съоръжение като седалки.

" Вероятно става дума за проблем с мотор. В такава обстановка инструкцията е да се изиска ориентиране към най-близкото летище, както е направил водачът. Когато се намерят черните кутии, ще се разбере ", сподели още Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР